12/20/2013

Jõulueelne Oxford, jõulueelne Cambridge

Alustuseks tuleb rääkida ilmast (et püsida inglaslikul liinil). Niisiis: sooja on päeval ca 6-10 kraadi ja hommikuti on paistab päike. Õhtuti ulub tuul ja sajab vihma (ka praegu, kui ma seda juttu kirjutan, tormab akna taga päris tõsiselt, aken on muide sisehoovi poole). Eriti kõva oli tuul kolmapäeva õhtul. Selle kohta ütles BCC, et saart tabas torm. Aga sellegi poolest on siin nii roheline ja nii valge, et raske on uskuda, et tegemist on astronoomilise sügise viimaste päevadega ning talv on alles ees.
Õied ja viljad

Iffly tee ja Tsirkuse tänava nurk

Jõulukaunistus Oxfordis
Selle jalgatta kohta võib öleda nii mõndagi: esiteks - tõepoolest tegemist on High Street'i kohal oleva täistuledes jõuluiluga, teiseks see on täismõõtmetes päris jalgratas ja kolmandaks - milline suurepärane taaskasutus. No ja võib-olla on jalgratas nii oxfordlik asi, nagu eestlastel on verivorstid või saan, et sellest on saanud jõulusümbol.
... ja taevas on nii taevakarva sinine

Nüüd aga reisi peamisest sihist: käia ära Jethro Tulli / Ian Andersoni jõulukontserdil. Kontsert toimus eile ühes Oxfordi kirikus Church of S John the Evangelist. Oma üllatuseks saime teada, et kogu kontserdi tulu läheb kiriku parandamiseks (tsiteerides vikaari: “teate ju küll: kui maja on Viktooria-aegne, siis nüüdseks vajab see hädasti remonti.” Seega tegime tänu Ian Andersonile, kes oli selle idee autor kaudselt ka ise head. Lisaks soetasin "tuuri" t-särgi. "Tuuri" seepärast, et neid jõulukontserte ongi kokku kaks: üks Oxfordis ja teine Ely's (sealgi heategevuslik).
Esinejate seltskond oli laiem, kui vaid JT. Lisaks bändile osales kohalik kirikukoor, Adrian Edmondson (kellest me küll midagi ei teadnud, kuid kes, nagu välja tuli, on äärmiselt populaarne komöödianäitleja ja telestaar) ja reverend Damian Feeney, kes mängis orelit ning sõnalise osa ja palved kattis üks vikaar, keda me kahjuks nimepidi ei tea. Vikaar oli äärmiselt hmm... kaasahaarav ja ehk mõnevõrra ka komöödialik aga väga mõjuv. Kontserdieelset intervjuuud reverend Feeney'ga  BBC Oxfordis võib kuulata siit (alates 2.58.00).
Mängiti ja lauldi jõululaule koos kooriga ja ilma, Bach'i, sh reverend toetas Bach'i toccata ja fuuga  esitamist (Florian Opahle kitarrisoolo) orelil ning tegi kaasa ka Aqualungi esitamisel. Oli nii vana, kui ka uuemat JT-d. Äge-äge!
Vasakult: Ian Anderson, David Goodier, Florian Opahle
Pildist jäi välja John O’Hara (klaver, klahvpillid, akordion), kes näeb järjest rohkem välja nagu hull teadlane:)
Ian Anderson 

No jah ja teine põhjus olla Inglismaal on loomulikult ... olla Inglismaal.





No comments:

Post a Comment