4/01/2012

pidujoogid vol.2

Pool aastat tagasi tegin Keskus'i näpunäidete järgi viina peale tõmbama pandud pidujooki nimega Travarica. Nagu hea tava ette näeb, kui oled korra midagi teinud, siis järgmine kord juba koolita!  
Tegelikult hakkas asi peale küll sellest, et Riina tahtis endale ka jooki vaaritada ja Kadri arvas, et on paras aeg klatši sünkroniseerida.
Mõeldud-tehtud: eelmisel laupäeval asusimegi asja kallale. Vaatasin kõigepealt omad rohtude/maltsade varud üle ja natukene ostsin ka juurde. Ja loomulikult põhiolluse, ehk Lauaviina ostsin kah.

Alustasime selllest, et tegime Riinaga pirukaid: lehttaigen + toidukraam, mida leidus kapis. Nii saime valmis: kukeseenepirukad, soolalõhepirukad ja juustupirukad (õigemini rullid). Ega siis joogitegu tühja kõhuga käi!

Peagi saabus ka Kadri ja võisimegi asuda pleenumi peateeme juurde.
Sel korral on Travarica koostises: küüslauk, seller, tšilli, aniis, koriander, köömned, pronksleht,  apteegitilli seemned,  sidrunikoor, till, petersell, ingver, sidrunhein, sinepiseemned, rosmariin, basiilik

Koolituse põhiteesid olid: (1) kõike, mida on/mis meeldib, võib pudelisse panna. Eelneva parktika põhjal võib öelda, et tugevaima maitse annavad köömned ja aniis ning tugevaima lõhna küüslauk (esialgu tundub sidrunilõhn kõige kangem), kõik muud asjad annavad huvitavaid nüansse. ja (2) kui kraama vamis, ei tohi tohiks pudelit liiga sageli näppida, sest muidu võib jook enne otsa lõppeda, kui valmis saab. Seda teesi rikun ma ise pidevalt, aga ma ainult nuusutan:).

Ja siin nad ongi: 
Kolm õde: Travarica, Travarica ja Travarica

Kaunistsuena ootavad pudelid nüüd vaid tipp-tarbekunstilist panust Kadrilt, ehk unikaalseid savist silte.

No comments:

Post a Comment