2/25/2012

siitnurgast ja sealtnurgast

Kõigepealt taimedest: Esimesed külvid on nüüdseks pikeeritud ja uhkes uues valguses sirgumas. Sellega seoses tuleb taaskord Erkkit kiita. Minu mõtted ja ideed saavad tänu temale suurepäraseks praktikaks vormistatud. Kasvavatel taimedel on ju vaja rohkem ruumi ja valgust. Sellega seoses sai laienduse keldris asuv taimelaud ja sisseostetud ning paigaldatud uued lambid (2 tk, kumbki  2 x 36 W (3350 luumenit per toru) nn külma-päevavalguse lampi. Põhimõtteliselt saab seda kasutada ka kõiksugu muude meisterdamiste ja tööde tegemiseks.
Suurepärane töökeskkond: uued lambid, uuskasutust leidnud senini kasutult seisnud töötasapinnad ja  kapiriiulid
Nii need esimesed taimed sirguvad

Luuderohulehine pelargoon Vodopad Leta (Pelargonium peltatum)

Tomat Hundreds and Thousands
Teiseks: kuidas elavad kassid? Päevade kaupa tegelevad mitte-midagi-tegemisega, et siis öösiti meid regulaarselt äratada. Pepe, kes oskab uksi lahti hüpata (hüppab lingi külge ja sisuliselt ronib selle peale ja vajutab nii ukse oma raskusega lahti), avab ukse ja Lo-Lo hakkab nagu vahimees edasi-tagasi mööda tuba ja   kui see tulemusi ei anna, siis ka mööda voodit marssima. Kui ärgatud, siis ärgatud ikka annad oma lemmikloomadele süüa. või lased nad hommikul  4.23 välja.
Teatavasti on kõige täiuslikum vorm kera. Pepe püüdleb täiuslikkuse poole

Guinessi rekordeid antakse välja kõikvõimalikes kategooriates. Lo-Lo harjutamas maailma kõige pikema kassi  tiitli võitmiseks
Last but not least: toiduga tuleb ikka vahel katsetusi teha. Seekord võtsin ette katsetada Fredi loomalihahautist. Kastmes kasutasin seekord Saku Dublinit, mis on tükkmaad mahedam, kui Porter. Lisaks sellele tegin kastme malmist hautamispotis ja lisasin peale porgandite ka kaalikat ja kõige lõpus (noh, tegelikult viimaseks pooltunniks) ka kartulid ja tegin selle kraami valmis ahjus. Esimene tund kaane alla ja viimane pooltund ilma kaaneta. Tulemus: liha ja eriti kaste olid suurepärased, porgand ja kaalikas olid head (nende oma maitse oli natukene kaotsi läinud) ja andsid sellist kena pajaroa lõhna ning kartulid olid üldiselt ok, mõned jämedamad viilud olid pisut kaledad. 


2 comments:

  1. Heh, see taimekasvatus näeb täiega cool välja! Ma tahaks hädasti ka seda hautist saada, kui ma koju tulen :)

    ReplyDelete
  2. Ah et meil on nüüd hobituba, väga lahe;) fred hakkab ka täna lihakastet tegema, erinevalt sinust in ta väga tõrges igasuguste köögiviljade, porgandite nimelt, lisamise osas..

    ReplyDelete